GRATIS VERZONDEN!
 
Nederland
Vanaf € 75,00
(tot 10 KG)
België
Vanaf € 75,00
(tot 10 KG)
Uw Winkelwagen | Naar Kassa
   
  Totaal
 
Uw winkelwagen is leeg
Home / Food / Stevia
Stevia
        Boek
        Chocolade
        Zoetstoffen
 

Stevia: De nieuwe generatie suiker!

Suiker of zoetstoffen zijn tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit ons eetpatroon. De meeste zoetstoffen zijn echter chemisch gefabriceerd en hebben bijwerkingen. Maar er is ook stevia, het 100% natuurlijke alternatief en volgens ons "De nieuwe generatie suiker". De steviaplant komt oorspronkelijk uit Paraguay, waar de Guarani-indianen het al 1500 jaar gebruiken voor het zoeten van hun kruidenthee en voedsel. In de zestiende eeuw maakten Europeanen voor het eerst kennis met stevia via de Spaanse veroveraars, die de plantjes van hun strooptochten mee naar huis namen.



Serieuze interesse
Pas aan het eind van de negentiende eeuw ontstond er in West-Europa serieuze interesse en begon de wereldwijde opmars van stevia. Dat kwam door de wetenschapper Antonio Bertoni die het zoete kruid bestudeerde. Van zijn hand zijn de vroegst bekende publicaties over stevia. Omdat de ontdekking van een nieuwe soort aan hem werd toegeschreven, kreeg de plant de officiële naam Stevia Rebaudiana Bertoni.

Het stevioside-extract
Nadat vele eeuwen lang stevia uit het wild was geoogst, begon men in 1909 in Paraguay de plant te cultiveren en werden grote plantages aangelegd. In 1931 lukte het om stevioside, de stof die stevia zoet maakt, te kristalliseren. Het extract bleek niet giftig en dus veilig voor consumptie en het was maar liefst 300 keer zoeter dan gewone suiker. Omdat in de Tweede Wereldoorlog in Groot-Brittannië grote behoefte was aan suiker werden hier in 1941 pogingen gedaan om stevioside in grote partijen te produceren. Dit mislukte omdat er in die tijd onvoldoende kennis was over de benodigde techniek.

Andere landen
Japan was het eerste land buiten Paraguay waar stevioside op grote schaal in productie werd genomen. Dit had alles te maken met een officiële beperking van het gebruik van kunstmatige zoetstoffen in 1970. Vanwege een grote behoefte aan alternatieven, kwam stevioside in beeld. Na grondig onderzoek werd stevia begin jaren tachtig als zoetstof goedgekeurd. Al snel volgden meer landen. Op dit moment gebruiken miljoenen consumenten, ook in China, Korea, Israël, Uruguay en Brazilië, stevia-extract. Als zoetstof voor thee of koffie, maar ook verwerkt in veel uiteenlopende producten, zoals bijvoorbeeld frisdranken en sauzen. Nog steeds is Japan de grootste gebruiker ter wereld. In dit land en ook in Brazilië wordt stevia gezien als "de zoetstof van de toekomst".

Nieuwe producten
Grünwalder kruidenthee (20 builtjes)
Magnesiumolie (100ml)
Miso Genmai sojapasta (350g)
Rogge zuurdesemextract 30g
Rabarber & Aardbeien (220g)
Kefir Ferment (5g)
Yoghurt Ferment (5g)
Black en White Sweet Switch vanille Cream (125g)
Bifidus Ferment (5g)
Waarom De Groene Luifel?
- Keuze uit een breed assortiment!
- Makkelijk en snel online bestellen!
- Vanaf € 75,00 tot 10kg is portovrij!
- Vele handige betaalmogelijkheden!
- Vlotte betaling, vlotte levering!
- Voor 13.00uur besteld, dag later in huis!
- Voor een cadeaubon!
- Brievenbusbestellingen!
Aanbiedingen
Grünwalder kruidenthee (2x20 builtjes)
24 x Sesam Snaps (35g)
7 dagen handen wonder kuur (3x7 behandelingen)
Afslankthee (3x 20 zakjes)
BRITA Maxtra (3+1 gratis)
Acerola 500 (2x 120+30 Kauwtabletten)
10 x Sesam Snaps (35g)
Gewichtsbeheersing (2 x 15 builtjes)
Kappus White Magnolia (2x 125g)
Kappus Violet Lilac(2x 125g)
Meer aanbiedingen

Bezoek onze winkel in Sluis!!
 

Online bestellen en betalen
Klantenservice
Algemene Voorwaarden
Terms & conditions English
FAQ's English
 
Overige informatie
Contact
Sitemap
Linkpartners
Onze locatie en winkel
De winkel
Locatie
Wat is er te doen in Sluis?
Geschiedenis van Sluis
Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief duiven
Aanmelden nieuwsbrief winkelnieuwtjes
Gegevens wijzigen
Archief Nieuwsbrieven
Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter
 
Interact Network 2013