|
De natuur biedt ontzettend veel goede en bruikbare voedingsstoffen voor mens en dier!
Juist in onbewerkte niet verhitte voeding zit veel bruikbare en goed opneembare voedingstoffen. De gekiemde en de groene voeding wordt ook als helend gezien.
Rawfood gekiemd:
Gekiemd voedsel omvat oa gekiemde zaden, granen, peulvruchten en bepaalde grassen zoals tarwegras. Gekiemd voedsel is enorm vitaminerijk en zeker ook eiwitrijk en is hiermee (net als met hennep, amandelen en sesamzaadjes) een goede plantaardige, volledig verteerbare eiwitbron! Zaden worden geweekt en de kiem gaat ontspruiten er ontstaat een begin van een plantje, boordevol vitaminen. Andere zaden/pitten hoeven alleen gepeld zoals bijvoorbeeld zonnebloempitten of wat geweekt zoals sesamzaden of gebroken zoals lijnzaad
Rawfood noten:
Verse raw noten zijn het best verteerbaar indien we die één nacht weken in water.
Rawfood droog:
Men kan rawfood ook drogen mits men dit doet onder de juiste temperatuur (het beste zo rond de 40 graden) Dit kan in een gasoven op laagste stand met de deur gewoon open. Meet wel constant de juiste temperatuur! Helaas is dit wel wat omslachtig, maar dit kan ook in de dehydrator (echter zeer duur in aanschaf). Enzymen gaan op deze manier niet kapot. Enzymen zijn zeer belangrijk bij eigenlijk wel alles wat we doen. We moeten zuinig zijn op onze voorraad enzymen in het lichaam omdat die minder wordt naarmate we ouder worden.
|